faq

FAQ

 • Mijn dak zit niet op het zuiden, heeft het dan wel zin om zonnepanelen te plaatsen?

  Een dak op het zuiden is ideaal, je zult dan meer energie opwekken dan een dak op het westen bijvoorbeeld. Maar nog steeds kun je een heel hoog rendement behalen met een dak op het westen. U kunt bij ons een gratis advies op maat aanvragen, daarmee kijken we met geavanceerde software hoeveel panelen er op uw dak zouden kunnen en wat het rendement is.

 • Werken zonnepanelen wel op een bewolkte dag?

  Jazeker. Zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Er is ook zonlicht als het bewolkt is. Vanaf het moment dat de zon ondergaat wekken de panelen geen energie meer op. 

 • Kan ik geld verdienen met mijn zonnepanelen?

  Ja, dit kan. Het enige wat u hoeft te doen is naar de website: www.energieleveren.nl gaan en u aanmelden. Vanaf het moment dat u meer energie levert dan dat u verbruikt krijgt u geld voor de geleverde elektriciteit. 

 • Hoe werken zonnepanelen?

  Een zonnepaneel is opgebouwd uit allemaal laagjes, deze laagjes bestaan meestal uit het stofje silicium. Silicium geleidt stroom als de zon erop schijnt, er ontstaat dan elektrische stroom. Deze elektrische stroom is niet gelijk bruikbaar daarom wordt er altijd een omvormer gebruikt bij een zonnepanelen installatie. Door de omvormer wordt de stroom omgezet naar bruikbaar stroom voor het elektriciteitsnet. 

 • Hoeveel panelen moet ik nemen?

  Uiteraard verschilt dit per situatie. Maar, wij vinden dat u nooit teveel panelen op een dak moet zetten. Want wij streven ernaar dat u binnen de garantieperiode uw investering terugverdient. Hierdoor weet u namelijk zeker dat u geen onverwachte extra kosten zult hebben. Daarom maken wij een advies op maat, zodat we de perfecte verhouding voor u samenstellen.

 • Wij leveren zonnepanelen van de volgende topmerken:

  Onze favoriete omvormers: